Welkom bij Staples

blog-enveloppen

Het hoe of wat van zakelijke enveloppen

Het selecteren van de juiste zakelijke envelop kan soms een uitdaging zijn, gezien de verscheidenheid aan formaten en kleefmethodes die beschikbaar zijn. Laten we eens kijken naar de wereld van zakelijke enveloppen, en ontdekken welke opties er zijn om je zakelijke correspondentie te verbeteren.

Stel je voor dat je een belangrijke offerte wilt versturen naar een potentiële klant. Je wilt ervoor zorgen dat de documenten veilig en professioneel aankomen. Hier komt het belang van de juiste envelop naar voren.

Allereerst, laten we eens kijken naar de verschillende formaten enveloppen die beschikbaar zijn. Je hebt waarschijnlijk gehoord van C4, C5 en C6 enveloppen, maar wat betekenen deze codes eigenlijk? Nou, ze verwijzen naar de internationale ISO-standaarden voor enveloppen. C4 enveloppen zijn perfect voor het verzenden van ongevouwen A4-documenten, terwijl C5 enveloppen ideaal zijn voor A4-documenten die dubbelgevouwen zijn. En laten we de C6 enveloppen niet vergeten, handig voor A4-documenten die driemaal gevouwen zijn, zoals facturen of korte brieven.

Nu je het juiste formaat hebt gekozen, is het tijd om te beslissen hoe je de envelop gaat sluiten. Hier komen de kleefmethodes om de hoek kijken. Traditioneel gezien hebben enveloppen een gomsluiting, waarbij je de gomlaag moet bevochtigen voordat je de envelop sluit. Dit is een betrouwbare methode, maar soms kan het wat omslachtig zijn. Gelukkig zijn er ook zelfklevende sluitingen beschikbaar, die je gewoon kunt dichtdrukken zonder gedoe met water. En als je extra gemak en veiligheid wilt, is er de striplock-sluiting, waarbij je een beschermstrip verwijdert om de kleefstrip bloot te leggen voor een stevige verzegeling.

Naast formaten en kleefmethodes, laten we ook de vensterenveloppen niet vergeten. Deze zijn handig als je tijd wilt besparen en een professionele uitstraling wilt behouden. Het adres dat door het venster wordt weergegeven, elimineert de noodzaak van handmatige adreslabels en zorgt voor een nette presentatie van je correspondentie.

Dus, of je nu een grote zakelijke brief verzendt of gewoon een snelle notitie naar een collega stuurt, het kiezen van de juiste zakelijke envelop is essentieel voor een effectieve communicatie. Met de juiste combinatie van formaat, kleefmethode en stijl kun je ervoor zorgen dat je post niet alleen veilig aankomt, maar ook een professionele indruk achterlaat bij de ontvanger.

Bekijk ons aanbod enveloppen

Delen via

Neem contact op!

Op dit moment zijn er geen Customer Service Advisors beschikbaar, maar wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Vul uw naam en telefoonnummer in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen. Een Advisor zal u zo spoedig mogelijk contacten.