Welkom bij Staples

Nieuw bij Staples? Word klant bij ons

edding_recycling_loop_en

Voor de wereld van vandaag en morgen

Help je ons recyclen?


Al jaren zoemen ze bij ons rond. In de fleurige en kleurige gaarde van ons hoofdkantoor in het Duitse Ahrensburg. Vele bijen. Omdat we zo van de natuur houden. Eveneens van heerlijk fruit, groenten, zonnebloemolie en mosterd. Want bijen zijn keien in bestuiven. Daarom belangrijk voor onze samenleving. Immers, de bestuiving van bijen is essentieel voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Bovendien maken ze heerlijke edding honing.

Voortouw als het gaat om het milieu

De bijen zijn geen gimmick. Ze staan symbool voor wie we zijn. Bij edding nemen we graag het voortouw als het gaat om het milieu. Van de productie tot de verpakkingen: we zetten alles in het werk om onze footprint te minimaliseren. Doen we al jaren, ver voordat dat zo’n hot issue werd.

Post-consumer materiaal

Zo zijn ze bij onze afdeling Research & Development elke dag bezig om onze producten nog milieuvriendelijker te maken. Voor onze EcoLine gebruiken ze 90% gerecycled plastic, waarvan 83% bestaat uit post-consumer materiaal waaronder weggegooide yoghurtbekers, gebruikte markers, gieters en zelfs afgedankte speelgoedauto’s. Bedacht in eigen huis.

Groen markeren met Blauwe Engel

Milieuvriendelijke oplossingen zijn vaak in de natuur zelf te vinden. Zo gebruiken we suikerriet voor het produceren van edding 24 EcoLine highlighters. En daarvoor zijn wij nu onderscheiden met het milieukeurmerk 'Blauwe Engel'. Als eerste van alle highlighters!

126 ton CO2 minder per jaar

Doordat we oude spullen hergebruiken en gebruik maken van hernieuwbare grondstoffen, besparen we flink op de productie van nieuwe materialen. Dat scheelt al snel een uitstoot van 126 ton CO2 per jaar! Dezelfde hoeveelheid die een auto produceert als hij vijftien keer rond de aarde rijdt.

70% van onze markers zijn navulbaar|

Bijvullen? Niks geen trend. Onze navulinkt bestaat bijna net zo lang als onze markers. Met zo’n navulfles kun je een marker vijftien keer bijvullen, en daarmee bespaar je veel afval - denk 7 PET-flessen. Daarom is 70% van onze markers navulbaar, waaronder de veel gebruikte permanente-, whiteboard-en flipover-markers, naast markeerstiften en briljant paper markers.

Groene retourdoos

Helaas, na vijftien navulbeurten is een marker echt op. Doe die dan in onze ‘edding retourbox’, samen met al je andere lege of oude schijfgerij. Zit die groene doos vol, dan krijg je van ons een lege nieuwe terug. De weggegooide markers gebruiken we voor onze EcoLine die we zo klimaatneutraal proberen te produceren.

Klimaatneutraal

De producten van onze duurzame EcoLine-serie zijn ook nog eens klimaatneutraal. Dat doen we met geavanceerde machines die hele korte verwarmingstijden hebben. De kleine onvermijdelijke CO2-emissies worden door edding gecompenseerd door de investering in een klimaatbeschermingsproject voor herbebossing in het Braziliaanse regenwoud.

Doe je mee?

Help je ons met het verkleinen van de afvalberg? Help je mee te recyclen? Neem dan contact op. Dan zorgen wij ervoor dat jij de edding retourbox zo snel mogelijk bij jou op kantoor of in de winkel hebt. Zo tekenen we samen voor een groene toekomst.

Bekijk het totale assortiment van edding.


Delen via

Neem contact op!

Op dit moment zijn er geen Customer Service Advisors beschikbaar, maar wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Vul uw naam en telefoonnummer in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen. Een Advisor zal u zo spoedig mogelijk contacten.