Bienvenue chez Staples

pexels-tima-miroshnichenko-5439153 (1)

5 winnende tactieken om talent aan te trekken en te behouden + een bonustip

De arbeidsmarkt is de laatste jaren drastisch veranderd. Ooit konden bedrijven een vacature plaatsen en dan verwachten dat ze overspoeld zouden worden met sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten. Maar vandaag, met een werkloosheid die nog nooit zo laag is geweest, is dat niet langer het geval.

Er zijn meer vacatures dan er mensen zijn om ze in te vullen, wat betekent dat werkgevers nu concurreren om talent in plaats van andersom. En naarmate de arbeidsmarkt krapper wordt, zal het alleen maar moeilijker worden om goede werknemers te vinden en te behouden.
Het is tijd om te kijken naar innovatieve manieren om de grootste zorgen van uw team aan te pakken en talent te behouden.
"Er zijn veel kansen voor flexibele bedrijven in de huidige arbeidsmarkt", zegt Tom Horst, chief HR officer bij Staples. "Slimme managers zien in dat het mogelijk is om te pivoteren om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften en voorkeuren van werknemers op manieren die voordeel opleveren voor werkgevers."
Hier zijn vijf redenen waarom werknemers hun baan opzeggen - en hoe u ze kunt overhalen om te blijven.

1. Werknemers voelen zich ondergewaardeerd

Een van de meest voorkomende redenen waarom werknemers hun baan opzeggen is omdat ze zich ondergewaardeerd voelen. Als uw werknemers het gevoel hebben dat hun harde werk onopgemerkt blijft of dat hun bijdragen niet gewaardeerd worden, is het slechts een kwestie van tijd voordat ze op zoek gaan naar een nieuwe baan.

Oplossing: Investeer in de loopbaanontwikkeling van uw werknemers

Investeren in de loopbaanontwikkeling van uw werknemers is niet alleen goed voor het moreel, maar kan ook leiden tot een hogere productiviteit en een stabieler personeelsbestand. Werknemers die het gevoel hebben dat hun carrière vooruitgaat, zijn eerder betrokken en gemotiveerd, en ze zullen ook minder snel vertrekken naar groenere oorden. Door mogelijkheden voor opleiding en training te bieden, kunt u ervoor zorgen dat uw werknemers over de vaardigheden beschikken die ze nodig hebben om vooruitgang te boeken in hun carrière. En door duidelijke communicatiekanalen te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat iedereen op één lijn zit wat betreft verwachtingen en doelen. Als iedereen hetzelfde doel nastreeft, kunnen er fantastische dingen gebeuren. Aarzel dus niet om vandaag nog te investeren in de loopbaanontwikkeling van uw medewerkers.

2. Werknemers riskeren een burn-out

De afgelopen jaren zijn voor iedereen moeilijk geweest. Veel thuiswerkers voelen zich geïsoleerd en hebben moeite om werk en privé in balans te houden, zelfs met flexibele werktijden. En werknemers die deeltijds of voltijds naar kantoor zijn teruggekeerd, hebben het moeilijk om een nieuwe golf van veranderingen te doorstaan.

De oplossing: Ondersteun uw werknemers actief

Dit is een ideaal moment voor een complete reboot: Heroverweeg rollen, processen, samenwerking en kantoorconfiguraties voor hybride werk. Help medewerkers die op afstand werken bij het opzetten van een goed thuiskantoor en overweeg een vergoeding voor kantoorbenodigdheden.
Bovendien kan een regelmatig check-in moment ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit en niemand het gevoel heeft er alleen voor te staan. Door de tijd te nemen om uw werknemers te ondersteunen en regelmatig contact met hen te hebben, kunt u een meer samenhangend en efficiënt team creëren dat beter in staat is om eventuele toekomstige uitdagingen aan te gaan.

3. Werknemers hebben het gevoel dat ze geen vooruitgang boeken

Een andere veel voorkomende reden waarom werknemers hun baan opzeggen is omdat ze het gevoel hebben dat ze geen vooruitgang boeken. Als uw werknemers het gevoel hebben dat ze vastzitten in een sleur, is het niet meer dan normaal dat ze op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden die meer uitdagingen en groeimogelijkheden bieden.

Oplossing: Investeer in de loopbaanontwikkeling van uw medewerkers

Om te voorkomen dat uw werknemers onrustig worden, moet u ze regelmatig de kans geven om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Of het nu is door middel van formele trainingsprogramma's of simpelweg door ze meer verantwoordelijkheid te geven binnen hun huidige rol, door uw werknemers te helpen groeien in hun carrière houdt u ze betrokken en gemotiveerd om bij uw bedrijf te blijven.

4. Werknemers passen niet in de bedrijfscultuur

Werknemers willen zich steeds meer aansluiten bij een bedrijf dat hun waarden vertegenwoordigt. In veel gevallen vertaalt zich dat in het innemen van een standpunt over sociale kwesties, of dat nu een groen beleid, een inclusieve cultuur of steun voor burgerrechten is. Bedrijven die deze trend negeren, kunnen het moeilijker krijgen om talent te werven en te behouden, vooral millennials en werknemers uit Gen Z.

De oplossing: Neem initiatief - en voer het uit

Een gezonde bedrijfscultuur is er een die gericht is op inclusie, waar iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt. In het huidige bedrijfsklimaat neemt de druk op werkgevers toe om niet alleen te praten over hun inzet voor duurzaamheid, diversiteit en andere sociale waarden, maar ook concrete stappen te zetten om te laten zien dat ze deze waarden naleven. Dit kan de vorm aannemen van een CO2-reductieprogramma of toezeggingen om een meer divers personeelsbestand aan te nemen en te bevorderen. Het is belangrijk dat bedrijven hun beloften nakomen om vertrouwen op te bouwen bij hun werknemers en een positieve reputatie te behouden. Als het goed wordt gedaan, kan het nemen van initiatief voor maatschappelijk verantwoorde initiatieven een win-win zijn voor zowel de organisatie als haar werknemers.

5. Werknemers willen meer flexibiliteit

Een gebrek aan flexibiliteit is een groot probleem voor veel bedrijven. Te veel managers houden vast aan traditionele werkmodellen en eisen dat werknemers in dezelfde stad wonen of vijf dagen per week op kantoor werken. Het gevolg is dat talent wegtrekt naar bedrijven die flexibelere regelingen bieden.

Oplossing: Geef werknemers opties

Mensen zijn veel gelukkiger als ze een zekere mate van autonomie hebben over hun werk en hun schema. Sta hen toe om één of twee dagen per week thuis te werken, of laat hen hun eigen uren kiezen. Laat uw personeel experimenteren met hybride en alternatieve werksituaties en meet de productiviteit bij elk scenario. U kunt altijd terugvallen op de oude manier van werken. Als u geen volledige flexibiliteit kunt bieden, probeer dan flexibeler te zijn dan u nu bent. Uw werknemers zullen het waarderen, en het kan hen ervan weerhouden ontslag te nemen.

Incentives waar u nog nooit aan hebt gedacht

Als het op concurreren om talent aankomt, draait het allemaal om het creëren van een winnende cultuur, het belichamen van uw kernwaarden en het hebben van een inspirerende missie waar mensen deel van uit willen maken. Hier zijn 10 pluspunten en ideeën voor een werkcultuur:
1. Gratis abonnementen op film- of muziekstreamingdiensten
2. Een pauzeruimte met videospelletjes
3. Film-, boeken- en andere sociale clubs
4. Cook-offs en brouwwedstrijden met prijzen zoals een avond met een beroemde chef of brouwmeester
5. Bedrijfssportwedstrijden, hardloopevenementen en 5K's
6. Kooklessen of thema kook- en dineravonden
7. Huisdierenvriendelijk beleid
8. Gesubsidieerde fitnessapparatuur voor thuis
9. Team vrijwilligersdagen
10. Gratis knippen, manicure, stomerij

Delen via

Contactez-nous!

Pour le moment, aucun conseiller du service clientèle n'est disponible, mais nous vous rappellerons dès que possible.

Fill in your name and emailadress and one of our agents will get in touch with you as soon as possible.

Merci de nous avoir contactés. L'un de nos conseillers vous contactera dans les plus brefs délais.