Welkom bij Staples

Nieuw bij Staples? Word klant bij ons

pexels-huseyn-kamaladdin-667838

Kantoormeubilair Design Trends voor 2022

Trends in kantoorinrichting veranderen om het comfort van thuis naar de werkplek te brengen. Ontdek enkele populaire trends in kantoormeubilair voor 2022 en wat u kunt doen om uw werkplek aan deze trends aan te passen.

De COVID-19 pandemie heeft de manier waarop we leven en werken veranderd. De standaard werkdag van 9 tot 5 op kantoor is vervangen door thuiswerken, en hoewel veel bedrijven hun werknemers langzaam weer naar kantoor hebben gehaald, is de manier waarop we werken blijvend veranderd. Uit recent onderzoek is gebleken dat 81% van degenen die tijdens de pandemie thuiswerkten, zeiden dat ze na de pandemie hybride of remote willen werken.

Trends in kantoormeubilair voor 2022

Werknemers die de voorkeur geven aan hybride of op afstand werken, willen werkplekken die er meer uitzien als thuis wanneer ze terugkeren naar kantoor. Meubelexperts hebben vastgesteld wat niet meer werkt en wat de trends zijn voor de inrichting van kantoren in 2022.

Kantoormeubeltrends die niet werken

In voorbije jaren domineerden standaard kantoormeubilair en -indelingen de werkplek. Bedrijven kochten kantoormeubilair in bulk, wat betekende dat bijna elke werknemer hetzelfde bureau, dezelfde stoel en dezelfde opstelling had. Rijen en rijen bureaus in een open lay-out kunnen intimiderend en inspiratieloos aanvoelen en veel werknemers hebben een hekel aan dit type kantoorlay-out. Om de kantoorlay-outs, de functionaliteit en het algemene comfort van de werknemers te verbeteren, moeten we begrijpen welke meubeltrends niet werken in de moderne werkruimte.

Cubicles

Cubicles zijn een populaire optie voor het creëren van individuele werkplekken in een grote ruimte. Maar ze zijn star, inflexibel en meestal afgesloten van de rest van het kantoor. Bovendien hebben cubicles genoeg ruimte voor één of twee werknemers, dus er is geen ruimte voor samenwerking in groepen of een werknemer om zijn werk te spreiden.

Zwaar meubilair

Veel kantoorinrichtingen zijn voorzien van groot, omvangrijk meubilair dat niet gemakkelijk verplaatsbaar is. Conferentietafels kunnen op hun plaats verankerd zijn en grote, zware bureaus kunnen te moeilijk te verplaatsen zijn. Wanneer meubilair vaststaat of te zwaar is, kunnen werknemers de ruimte niet naar eigen behoefte inrichten.

Functioneel meubilair

Traditioneel wordt bij de aanschaf van kantoormeubilair meer gekeken naar de functie dan naar het comfort. Werknemers hebben bureaus, stoelen en een plek om hun spullen te zetten nodig, maar meestal wordt er weinig aandacht besteed aan het aanpassen van deze werkplekken aan de werknemer. Kantoren werden traditioneel ontworpen om er professioneel uit te zien in plaats van comfortabel en uitnodigend.

Rigide werkplekken

Werkplekken moeten niet one-size-fits-all zijn. Wat voor de ene werknemer werkt, werkt misschien niet voor de andere, en identieke bureauopstellingen kunnen een starre werkstijl in de hand werken waar veel werknemers zich juist van afkeren. Bovendien houdt een vaste werkplek werknemers het grootste deel van de dag op één plek, wat de flexibiliteit op de werkplek beperkt en de productiviteit kan belemmeren.

Commerciële kantoorinrichting trends voor 2022

Op NeoCon, een vakbeurs voor de commerciële ontwerpindustrie, stond het hele jaar in het teken van capaciteit - flexibiliteit, mobiliteit, aanpassingsvermogen en wendbaarheid. Werkplekken moeten worden aangepast aan de manier waarop een werknemer werkt en aan het werk dat moet worden gedaan.

Werken met het comfort van thuis.

Na bijna twee jaar remote werken zijn veel werknemers gewend geraakt aan het comfort van thuis terwijl ze inklokken. Nu sommigen weer zijn overgestapt naar kantoor en een hybride werkschema, verschijnen die gemakken ook in de meubeldesigntrends voor het komende jaar. Hier zijn een paar eenvoudige manieren om het kantoor meer als thuis te laten voelen:

1. Voeg textuur toe aan muren door inspirerende kunst
2. Denk aan de verlichting in je ruimte
3. Selecteer comfortabel meubilair
4. Gebruik een vloerkleed om de kamer te verzachten

Gebruik al deze opties om een zachtere, meer ontspannen werkruimte te creëren. Voeg comfortabele banken toe aan de pauzeruimte en creëer ontspanningsruimtes waar werknemers naartoe kunnen gaan om even weg te zijn van hun bureau. Denk aan uw werknemers als het middelpunt van uw veranderingen op de werkplek en bedenk hoe hun unieke voorkeuren voor thuis- en kantoorwerkplekken kunnen bijdragen aan hun meest comfortabele en productieve zelf. Naarmate u meer comfort van thuis naar kantoor brengt, komt u dichter bij het punt waar uw werknemers gelukkiger en productiever zijn.

Pieter Wolters, directeur Merchandising bij Staples, had dit te zeggen over de toekomst van kantoormeubeltrends. "Kantoormeubilair hoeft niet stil te staan - het moet flexibel zijn en aanpasbaar aan de werknemers en het werk dat ze doen. Hoe meer werkgevers comfort op kantoor kunnen brengen, hoe dichter ze bij werknemers komen die tevredener, comfortabeler en productiever zijn op de werkplek."

Gwendolyn Verheul, Category Manager bij Staples, voegt eraan toe: "dit aanpassingsvermogen is als een driehoek, met het kantoor en thuis onderaan en de werknemer bovenaan als centrale focus." Houd hier rekening mee wanneer u uw kantoor bijwerkt om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen beter aansluiten bij de wensen en behoeften van werknemers.

Flexibiliteit en Mobiliteit

Thuis kunnen werknemers in de loop van de dag naar verschillende werkplekken verhuizen. Misschien beginnen ze 's ochtends aan de keukentafel voor besprekingen en gaan ze daarna op de bank zitten voor een meer ontspannen en comfortabele omgeving terwijl ze aan een andere taak werken. Deze mobiliteit is steeds vaker terug te zien in trends op het gebied van kantoormeubilair, omdat bedrijven verschillende werkplekken creëren buiten het standaardbureau en de standaardstoel. Bedrijven kunnen investeren in mobiele werkplekken, comfortabele stoelen, verstelbare bureaus en werktafels in het hele kantoor.

De mogelijkheid om je te verplaatsen naar verschillende werkplekken bootst niet alleen de thuiswerkervaring na, maar is ook goed voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. Volgens een artikel in Harvard Business Review "geeft de mogelijkheid om de dag zelf in te delen en aan te passen aan de behoeften van het werk, werknemers meer controle over hun eigen tijdbeheer, productiviteit en processen" 

Het is aangetoond dat dit leidt tot een hogere productiviteit van de organisatie en het suggereert dat het voldoen aan de behoefte van een werknemer aan autonomie van invloed kan zijn op de motivatie en prestaties. Dit betekent dat wanneer werknemers afstand kunnen nemen van een stilstaand bureau en kunnen verhuizen naar een nieuwe, comfortabele werkruimte, zij zich wellicht ook beter kunnen concentreren en werk van hogere kwaliteit kunnen produceren.

Faciliteren van de hybride workforce

De toekomst van kantoorwerk is het hybride werkmodel - een combinatie van op afstand en op kantoor werken, waardoor werknemers flexibeler kunnen werken. In een recent onderzoek "verwacht .... slechts 1% van de ondervraagde HR leiders dat al hun werknemers fulltime op kantoor werken." Het lijkt erop dat hybride werk een deel van de werkplek zal worden in de toekomst. Om tegemoet te komen aan de flexibele werkplekken schaffen veel bedrijven toegewezen bureaus en gestructureerde werkplekken af. In plaats daarvan schakelen bedrijfseigenaren over op roterende roosters met gedeelde werkplekken of een hot-desking model waarbij werknemers aan elk beschikbaar bureau werken of zich via een online app aanmelden voor een specifieke werkplek. Wanneer meerdere werknemers gebruik maken van één werkplek, moet deze eenvoudig kunnen worden aangepast aan hun individuele behoeften.

Samenwerking in het bedrijf

Hybride roosters en remote werkenden vergroten de behoefte aan functionele samenwerking. Videoconferencing-apps zoals Zoom, Microsoft Teams en Google Meet maken het gemakkelijk om met meerdere mensen op verschillende locaties in contact te komen. Als werknemers op kantoor en externe medewerkers echter samen vergaderen, kunnen videochats mensen op verschillende visuele niveaus plaatsen, waardoor het proces onsamenhangend aanvoelt. Om dit te voorkomen, raden wij aan een videoconferentie-app te gebruiken met een ingebouwde functie voor het delen van schermen. Op die manier zit iedereen op hetzelfde visuele niveau en voelt de vergadering meer samenhangend aan.

Bij Microsoft hebben ze gewerkt aan "...het ontwerp van de conferentieruimte van de toekomst, een nieuw soort softwaregerelateerde vergaderruimte waar deelnemers in persoon en op afstand kunnen samenwerken op een gelijk speelveld." Ze hebben een nieuw ontwerp gemaakt voor de lay-out van de inhoud, waarbij videodeelnemers naar de onderkant van het scherm worden verplaatst, zodat ze op ooghoogte zitten met de mensen op kantoor. Deze videochatlay-out zal in 2022 en daarna waarschijnlijk de norm worden voor vergaderruimtes.

Een andere manier om de samenwerking op kantoor te verbeteren is modulair kantoormeubilair. Dit zijn bureaus, tafels, stoelen en andere items die kunnen worden gebruikt als één groot stuk of uit elkaar kunnen worden getrokken in kleinere onderverdelingen. Grote teams kunnen als één geheel vergaderen of in kleinere groepen uiteenvallen zonder naar verschillende ruimten te hoeven verhuizen of beschikbare ruimte te hoeven vinden om bijeen te komen. Dit type meubilair is ideaal voor bedrijven die samenwerking en teambuilding willen stimuleren.

Huidig meubilair naar toekomstige functie

Bedrijven hoeven hun kantoormeubilair niet volledig te vernieuwen om te voldoen aan de trends van 2022. In plaats daarvan kan het huidige meubilair op nieuwe manieren worden gebruikt. Heeft u banken in uw lobby die zelden worden gebruikt? Verplaats ze naar de werknemersruimtes. Kleinere tafels in de pauzeruimte kunnen worden vervangen door een vergadertafel en de tafels in de pauzeruimte kunnen worden gebruikt in samenwerkingsruimtes voor werknemers. Het idee is om te kijken naar wat momenteel werkt in de ruimte en te kijken wat u kunt aanpassen om het comfort, de flexibiliteit en de functionaliteit te verbeteren.

Uw kantoormeubilair plannen voor 2022

Om deze trends gemakkelijk in uw kantoor te implementeren, moet u overleggen met uw werknemers, nadenken over hoe u zelf zou willen werken, nieuwe kantoorindelingen overwegen en flexibele en collaboratieve technologie omarmen.

Tegemoetkomen aan de behoeften van werknemers

Werknemers weten welke gemakken ze op kantoor willen. Gebruik een opiniepeiling onder uw werknemers om er zeker van te zijn dat de keuzes tegemoet komen aan de specifieke behoeften van uw werknemers.

Stel uw eigen werkruimte voor

Neem even de tijd om na te denken over hoe u werkte toen u thuis was. Was u veel in beweging? Werkte u vanuit de bank of uw bed als u een comfortabele ruimte nodig had? Als u met een hybride rooster werkt, wat maakt het werken dan makkelijker voor u?

Gebruik uw eigen werk-thuis-ervaring om manieren te vinden om het kantoor bij u thuis te brengen. Als u zich in de schoenen van uw team verplaatst, kunt u een functionele, vloeiendere werkomgeving creëren voor iedereen op kantoor.

Heroverweeg de kantoorindeling

De indeling van uw kantoor van voor de pandemie is misschien niet meer zo functioneel als de werknemers terugkeren naar kantoor. U hebt waarschijnlijk minder werknemers per dag op kantoor, maar u moet misschien toch meer kantoorruimte overwegen om nieuwe comfortruimtes en privéwerkplekken in het kantoor te creëren.

U wilt een kantoorindeling die comfort, flexibiliteit en mobiliteit mogelijk maakt en tegelijkertijd een goede balans heeft tussen gemeenschappelijke en privéwerkplekken die de productiviteit verhogen en aanzetten tot samenwerking.

Werk samen met kantoormeubelexperts

Staples kan u helpen 2022 meubeltrends in uw huidige werkruimte te implementeren. Omdat we ervaring hebben met het werken met grote bedrijven aan het updaten van kantoren, stemmen we onze meubelaanbevelingen af op de taak en stemmen we nieuwe meubeltrends af op wat uw personeel het meest waardeert. Ons Staples team staat klaar om u te helpen uw werkruimte aan te passen en een aantal van de nieuwe uitdagingen op het gebied van kantoorinrichting aan te gaan wanneer u uw werkomgevingen aanpast.

Neem contact met ons op voor het aanpassen van de werkruimte

Kantoormeubeltrends van de toekomst

Meubilair vormt de basis van kantoorinrichting en is het belangrijkste probleem dat bedrijven kunnen oplossen bij het creëren van comfortabelere, flexibelere kantoorlay-outs waarin meer kan worden samengewerkt. Implementeer de meubeltrends van 2022 in uw kantoor en u bent goed op weg om een betere werkruimte voor iedereen te creëren.

Delen via

Neem contact op!

Op dit moment zijn er geen Customer Service Advisors beschikbaar, maar wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Vul uw naam en telefoonnummer in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen. Een Advisor zal u zo spoedig mogelijk contacten.