Welkom bij Staples

Nieuw bij Staples? Word klant bij ons

pexels-ivan-samkov-4458554

Thuiswerkvergoeding 2022, dit zijn de regels

Geeft u werknemers een vergoeding voor thuiswerken? In 2022 kunt u dat belastingvrij doen. Maar is de toelage ook verplicht? En hoeveel moet u geven? Bekijk de regels voor de thuiswerkvergoeding in deze blog.

Waarom zou u werknemers een toelage voor thuiswerk willen geven?

Werknemers die thuis werken hebben vaak extra kosten, bijvoorbeeld voor water en elektriciteit, verwarming, toiletpapier, koffie en thee. Met een thuiswerkvergoeding kunt u deze extra uitgaven van thuiswerkers compenseren.

Is een thuiswerkvergoeding verplicht?

Het geven van een thuiswerkvergoeding is niet wettelijk verplicht, maar de collectieve arbeidsovereenkomst voor uw bedrijfstak kan regels bevatten over de vergoeding van thuiswerken. Als er geen collectieve arbeidsovereenkomst van kracht is, kunt u zelf met uw werknemers afspraken maken over thuiswerken en een eventuele vergoeding. Een vergoeding voor thuiswerken is niet verplicht, maar het laat wel zien dat u een goede werkgever bent. Uw werknemers mogen dit ook verwachten. In de strijd tegen het personeelstekort kan het een slimme manier zijn om werknemers langer vast te houden en nieuwe aan te trekken.

Thuiswerkvergoeding 2022

Sinds 1 januari 2022 mag u werknemers die thuiswerken een belastingvrije vergoeding geven van maximaal €2 per dag. Zelfs als werknemers een deel van de dag thuis werken, mag u hen €2 belastingvrij betalen.

Vaste thuiswerkvergoeding

U kunt met uw werknemer een vaste vergoeding afspreken op basis van zijn verwachte thuiswerkdagen per week. Op die manier hoeft u niet bij te houden of uw werknemer elke werkdag thuis of op kantoor heeft gewerkt. U hoeft de vaste vergoeding niet onmiddellijk aan te passen als uw werknemer een dag meer of minder thuis werkt. Wanneer dat structureel anders is, past u de vaste vergoeding aan.

Thuiswerkvergoeding óf reiskostenvergoeding

Als werkgever moet u kiezen welke van de twee vergoedingen u toepast: ofwel de thuiswerkvergoeding ofwel de reisvergoeding. De onbelaste reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer blijft ook bestaan. Deze vergoeding bedraagt maximaal 0,19 euro per kilometer. Sommige werknemers zullen een deel van de dag thuis werken en het andere deel op kantoor. Als werkgever bepaalt u dan of u de onbelaste reisvergoeding (19 cent per kilometer) voor die werkdag geeft, of de onbelaste reisvergoeding voor het woon-werkverkeer (2 euro per dag). U kunt uw werknemers ook laten kiezen aan welke vergoeding zij de voorkeur geven. Als zij bijvoorbeeld ver van de werkplek wonen, zullen zij eerder voor de reiskostenvergoeding kiezen. Per werknemer kan dit verschillend uitpakken, afhankelijk van hun individuele omstandigheden.

Thuiswerkvergoeding Belastingdienst

Als werkgever betaalt u de thuiswerkvergoeding zelf. U krijgt dit bedrag niet volledig van de belastingdienst; het voordeel is dat u geen loonheffing hoeft te betalen over de thuiswerkvergoeding van 2 euro per dag. Zo wil de regering het geven van een vergoeding stimuleren. Als werkgever mag u ook meer dan 2 euro per dag vergoeden. Over het deel boven de 2 euro moet u loonbelasting betalen. Bij uw aangifte voor de loonbelasting kunt u precies aangeven hoeveel u aan vergoedingen betaald hebt.

Thuiswerkplek vergoeden

Naast een vergoeding voor de lopende kosten van thuiswerken, kunt u werknemers ook een vergoeding geven voor de inrichting van hun kantoor aan huis. Veel van deze kosten zijn ook onbelast. Zo vallen de kosten van een bureaustoel, een computer of een telefoon onder de gerichte vrijstellingen van de werkgebonden kostenregeling (WKR). U hoeft er dan geen belasting over te betalen.

Verplicht thuiswerkplek vergoeden?

Net als bij de thuiswerkvergoeding bent u niet wettelijk verplicht uw werknemers een vergoeding te geven voor de inrichting van hun thuiswerkplek. In een cao kunnen wel verplichtingen staan hierover. Bovendien moet u, volgens de Arbowet, elke werkplek in uw arbeidsomstandighedenbeleid opnemen. Dit geldt ook voor thuiswerkplekken. U moet bijvoorbeeld nagaan of het thuiskantoor ergonomisch is uitgerust. Als werkgever is het zinvol de juiste uitrusting te verstrekken om uw werknemers in staat te stellen thuis op een gezonde manier te werken.

Regels voor thuiswerken

Als werkgever mag u een werknemer vragen thuis te werken als hij zich bijvoorbeeld niet laat inenten tegen het coronavirus. Maar u mag thuiswerken niet verplicht stellen. Veel werknemers hebben de voordelen van thuiswerken ervaren en willen daarom (gedeeltelijk) thuis blijven werken. 

Als uw werknemer structureel thuis gaat werken, is het verstandig om een thuiswerkovereenkomst af te sluiten. Hierin staat op welke dagen uw werknemer thuis gaat werken. Ook kunt u afspraken vastleggen over werktijden, bereikbaarheid en het gebruik van apparatuur.Een werknemer moet bijvoorbeeld de bureaustoel, laptop en telefoon van het bedrijf inleveren als hij of zij het bedrijf verlaat. Een thuiswerkovereenkomst is niet nodig voor tijdelijke thuiswerkers, maar wel als iemand structureel vanuit huis gaat werken.


Delen via

Neem contact op!

Op dit moment zijn er geen Customer Service Advisors beschikbaar, maar wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Vul uw naam en telefoonnummer in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen. Een Advisor zal u zo spoedig mogelijk contacten.